ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ-ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΣΤΑΥΡΙΑΝΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ

Έντυπο: €28.00 €28.00
  (0)
  • ISBN: 978-9925-7658-0-5
  • Εκδότης: ΛΥΧΝΙΑ
  • Έτος Έκδοσης: 2021
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Αριθμός Σελίδων: 224
  • Βάρος: 0.50Kg

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, είναι ένα εικονογραφημένο ταξίδι στον οινικό πολιτισμό της Κύπρου μας, ξεκινώντας από χιλιάδες χρόνια πίσω  φτάνοντας μέχρι  τη σημερινή εποχή. Η Σταυριάνα Ευριπίδου, μέσα από αυτό το μαγικό ταξίδι, μεταφέρει στον αναγνώστη, την ταυτότητα του κάθε οινοποιείου και  προσπαθεί να συλλάβει το παλμό και το πνεύμα του κάθε οινοποιού και να το περάσει στο οινόφιλο κοινό.

Ο Γιάννης Χαραλάμπους με τη σειρά του, απεικονίζει εύστοχα αυτούς τους οινοπαραγωγούς, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τους και τον κυπριακό αμπελώνα δείχνοντας την εκτίμηση και το σεβασμό του στο αντικείμενο με τον μοναδικό και ασύλληπτο δικό του τρόπο.

 Διάφορες εξέχουσες προσωπικότητες  μεταλαμπαδεύουν γνώσεις  για την οινοποίηση, τη φύλαξη και το σερβίρισμα του οίνου, τη συνταγή της γευσιγνωσίας, τον κυπριακό αμπελώνα και τις ντόπιες ποικιλίες καθώς επίσης και το πάντρεμα των φαγητών με το κρασί.

Μια ιστορική αναδρομή στη πορεία της κουμανδαρίας, όπως επίσης και της ζιβανίας ξεχύνεται στις σελίδες αυτού του οδηγού εμπλουτισμένου  με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Όραμα της συγγραφέα, είναι η ανάδειξη, η γνωριμία και η αναγνώριση όσων περισσότερων κυπριακών οινοποιείων όχι μόνο στο κοινό που εκτιμά το κυπριακό κρασί, στο κοινό που ίσως να μη το εκτίμησε αρκετά, αλλά και σε αυτούς  που δεν το γνώρισαν ακόμη.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΑ

Οι πελάτες που είδαν αυτό το βιβλίο είδαν και αυτά:

Εμείς προτείνουμε να δείτε και αυτά:

*


ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ